Neural Organisation tecknique (N.O.T)

HVAD ER NEURAL ORGANISATION TEKNIK?

Neural Organization Teknik er en specialiseret gren af ​​Kinesiologi, som gennem vores centralnervesystemet genopretter vores strukturelle-, bio-kemiske- og følelsesmæssige ubalancer. Det er en teknik der arbejder ud fra en teori om vi har neurologiske prioriterede systemer. Teknikken er sammensat af teknikkerne akupressur, reaktiv muskel overvågning (kinesiologi) og koordineret respiration.

Vores neurologiske system gør os i stand til at overleve og fungere i alle mulige situationer. Det fungerer som et selvhealende-, selvregulerende og selvforstærkende system. Det system kan forstyrres og komme ud af balance ved fysiske/følelsesmæssige traumer eller dårlig kost.

For at minimere skader og beskytte kroppen, har kroppen  tre primære forsvarssystemer,  når vores organisme trues:

1) Det reaktive muskelsystem:  En overlevelsesmekanisme, der er designet til at holde kraniet og rygsøjlen sammen, og bogstaveligt, holde hovedet på kroppen, når vi bliver såre eller rammes fysisk eller følelsesmæssigt.

2) Det durale forsvarssystem: Er sammenholdt med TMJ kompleks og fungerer ved at  tilvejebringe en beskyttende pude for hjernen

3) Fasciale forsvarssystemer: Forårsager en sammentrækning af huden og rygsøjle og tvinger blod i retning musklerne.

 

Når kroppen oplever belastes (fysisk, psykisk eller emotionelt) vil alle 3 ovenstående systemer havde en indvirkning påvores fordøjelse, stofskifte,  hormonelle endokrine samt immunologiske system. En sådan belastning vil  bogstaveligt talt låse vores krop fast i kamp-eller-flight tilstand.

 

I lægmandssprog ... Forestil dig at du er en computer der fungerer med den mest tænkelige avancerede teknologi. Dit nervesystem fungerer som et operativt software system. Systemet sørger for, at du har din krop fungerer optimalt. Dit fordøjelsessystem, endokrine og immunsystemet er de specialiserede programmer, som hver og en har en afgørende bestemt opgave. Dine musker og skeletstruktur er det ”output”,  der gør  din krop i stand til at kommunikere. Forstil dig,  hvad der ville ske, hvis en af programmerne kom til skade! Den første programfejl opdages måske ikke. Men for at  kompensere for disse fejl vil der opstå komplikationer. Til sidst ville du nødt udføre alvorlige rettelser. Du vil måske være nødt til at få en tekniker til at omprogrammere en hel række kommandoer - og det er det et N.O.T praktiserende behandler gør!

Teknikken N.O.T  løser de strukturelle eller funktionelle vanskeligheder uden at adressere de relevante neurologiske kortslutning som f.eks skifte en pære, når det virkelige problem er, at du har brændt en sikring af.